benim yapmak istediğim boss tarzında bi server kurmak türkiyede.türkiyeden dedicated server alıp boss modunda half life serveri yapmak istiyorum.ama bu konu hakkında bilgim az,hangi serverlara half life kurulur,hangi versiyonu kurulur,kaç paraya maal olur,ayrıca ortak da arıyorum sağlam insanlar.
Sorularınıda kısaca cevaplayayım (Cevaplarım kendi görüşümdür; kişiden kişiye farklılık gösterir polemik olmaması amacıyla yazıyorum);
1-Boss tarzında server kuracağın zaman kime hitap edeceksin bunu belirlemelisin, Türklere mi yoksa Yabancılara mı? Serveri Türkiye' deki sunucularda açarsan yabancı oyuncuların akın akın geleceği bir yer olmayacaktır çünkü yüksek ping alacaklardır. Yabancı hostlarda kurarsan sen yüksek ping almaya devam edeceksin (Almanya' dan vs açtırırsan pingin 70-80 olur tahminen) ve site tanıtımı,yönetimi vs gibi püf noktlardan hiç bahsetmiyorum.
2- Half Life serverı kurabilirsin fakat senin istediğin ekstra mod pullinglerini yükletecek bir sunucu desteği bulman lazım ( bulmak zor değil fakat herkez uğraşmaz bu yüzden fiyat açısından elverişli olmayabilir).