Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Portal 

Takvim 

GiriÅŸ Yap 

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
Yazdır
Gönderen Konu: Half life ve AG ile tanışma serüveniniz nasıldı  (Okunma Sayısı 15238 defa)
LCTR
Şeref Üyesi
Oyun Kralı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : 08 Haziran 2007, 23:21:44 »

HALİF LİFE  Hikayem

Sene 1999 ramazan ayı teravih namazına gidecegiz die evden izin alır gece dışarı cıkardık sonrada o sokak senin bu sokak benim gez yine böyle bir gecede yeni yeni açılan sayıları çok az olan net cafelerden birisine bi arkadaÅŸa bakmaya gideriz arkadaşı beklerken bizim cücük bılgisayarlardan birinin başına geçer silahlı bi oyun oynamaya baÅŸlar ben umursamaz onu izlemekteyim lan dedim beraber oynıyalım nasıl bir ÅŸey bu oyun  oturdum bilgisayar başına harita crossfair bir türlü ilerliyemiyorum : ) habıre tavana bakıyorum mausu bir türlü tutturamıyorum 10 dakika sonra ilerleme ve yönleri çözdüm sıra silahlara gelmiÅŸti ilk oynayışımda en çok pompalı ya bayılmıştım : ) sonra sarı renkli gıcık bi silah vardı ben çözemiyordum bi türlü ne iÅŸe yarar anca sarı sarı ateÅŸ edıyordum : ) yanımdakılere bı baktım adamlar dolduruyor belli bi zaman sonrada bırakıyorlar sonrada adam parçalanıyor ahanda dedim bu silah eyiymiÅŸ adamı deli parçalıyor artık Gausumuzu  silahımızıda bulmuÅŸtuk half life denilen oyunla tanışmıştık aradan aylar geçer bizim arkadaÅŸlar artık benimle oynamamaya baÅŸlarlar gıcık olmaya baÅŸlamışlardır : )  deÄŸiÅŸik cafelere gittiÄŸimizde oyunun sonu genelde çatışmayla biterdi çünkü cafenin ustaları madara olmuÅŸtur : ) bir çok turnuva ve sayre derken 2004 e kadar 5 yıl sürekli oynadım internet te olduÄŸunu biliyorduk ama baÄŸlantımız oyuna bile baÄŸlanmaya yetmiyordu : D sonra bi cs rüzgarı baÅŸladı ilk çıktıgı günlerde bizim cafeci yükledi direk oyuna girmemi istediler ama beli 10 dakıka ya oynadım ya oynamadım gıcık oldum dedim adam gitmiyor ne bu dırek gg cs yasak bu cafede dedım : ) ama kanser gibi ortalığı sardı bu cs gıcık olmuÅŸtum lan'dan bi kere bile 2. olmadıgım oyun sönüyordu turnuva sonlarında artık bulumdugum ortamda ikinci olmak gurur kaynagıdır yazamıycaktım : ( çünkü hl turnuvaları bulamaz olmuÅŸtum çevremdeki cafelerdede yapmıyorlardı : ) 1. önceden belli olduÄŸu için : ) Liseyi ulusta okudugum için ortamı deÄŸiÅŸikti ankaranın her yerınden ögrenciler vardı sınıfta okulda buldum bir kaç tane kafalarına bi kere vuruyordum daha sonra hırs yaparlardı kendi takıldıkları cafeye giderdik bir de ordakılerı iptal ederdim mamak dikmen çankaya keçiören belki ankaranın her semtınde oynadım sene 2003- 2004 öss felan derken oyun oynıycak adamda olmayınca iyice koptum nadiren eski günler için ayda yılda bir oynar oldum üniversiteye baÅŸladıgımda ise half life cafelerde bitmiÅŸti yeni nesil cs  oynar olmuÅŸtu üniversitede dedimki lem bu ünili gençlik bilir oynar : ) 1. sınıfta konu oyundan açıldı dedim az cok bilirim oynarız ben öle dediÄŸim halde adamlar ezeriz sileriz felan demeye baÅŸladılar wuw dedim demek ezersiniz lan dedim derse girmek yok direk oynamaya gidiyoruz ÅŸaşırdılar iddialarıda var bizde sincanlıyız : ) dediler sincanda half life oynıyanmı var hele dedim oynıyalım kızılayda ünlü cafelerden joy a gittik ankaralılar bilirler oyun kurulur : ) 2. ile aramdaki fark 100 ü geçtikten sonra farkı saymadım : ) tabi arkamda izleyenler cafe sahibi felan çocuklar ÅŸoke oldu ÅŸimdi yanarım keÅŸke öle ezmeseydim die bı daha oynamadılar sonra : ) lan game den abartısız lan da turnuvalarda 1 kere yenilgi almamıştım ama oyun mazi oldu die bızde bıraktık kraldık ama ülkemiz yoktu : ) derken sene 2005 oldu eve bilgisayar alabilmiÅŸtim sonunda : ) net üzerinde öylece forumlara bakıyordum half life oynayan varmı netten oynuyorlarmı die sonunda bi forumda ip adresi buldum ama bunun ag serveri oldugunu daha doÄŸrusu ag die half life ın bir modu oldugunu bile bilmiyordum..

AG hikayem

Oyunun o zamanki forumunu buldum o gece sabaha kadar uyumadan half life ve ag modunu yükledım : ) nasıls evinmiÅŸtim lan half life oynayan var hala diyordum neyse oyun kurulur biz gırerız :S 2006 hazıranında ama sanki o kadar sene oyunu hiç oynamamış gibi acemi oyuncu gibi gelen bizi deÅŸer giden bizi deÅŸer kemalle oynamıştım ilk oyunalarımdan birisini Honestle yane adam bow manıa yapmıştı beni kardeÅŸ dedim burda herkes senin gibimi oynar öleyse yandık valla dedim arena olunca ben ÅŸimdi sizi delmemmi diyordum Kahkaha monıtöre klavyeye yumruklar atmaya baÅŸladım Gülümseme lan dedim adamlara bak ben 2 olmamışım hayatımda sonuncu oluyorum burda birisi gelir senin aim iyi der lan derim aim ne  bilmiyorumki birisi gelir cfg varmı one dıyorum boÅŸ ver dıyorlar :S 1 hafta 10 gün agtr serverlierinde o zman takıldım sonra yolculuk göründü bizim marmarise gittim. Döndüğümde ise serverler kapanmış sanki hiç böyle bir ortam o kadar oyuncu yokmuÅŸ gibi her ÅŸey yok olmuÅŸtu yine forumlarda aramaya baÅŸladım http://www.oynasana.com/forum/m260367  derken Gülümseme lınke tıkladıgınızdada gördüğünüz gibi efes chem yenıden server adresını yazdı saolsun ve ben yeniden ag serverlerine girdim gıcık oluyordum 1. lik benim için sıradan bir ÅŸey iken burda 1. sırada kendimi görmek çok zor oluyordu adamlar uçuyordu : ) delmek biraz daha zorlaşıyordu : ) ama zamanla oyunun half life degilde ag oldugunu anladık : )  bunyy oldugunu cfg pak oldugunu anladık alışana ve kavrayana dek zaman geçti ama ögrendik : ) ag ye baÅŸladıktan 2 ay içinde xen clanımı kurdum ve ÅŸu anda türkiyenin en büyük ve güçlü takımı olarak yoluna devam etmektedir: )
Her ÅŸeyden önce sizleri tanıdıgıma half life ın ag modundada olsa ölmediÄŸine sevindim dostlarım, kardeÅŸlerim oldu sizleri tanıdım kazandım  ag oyunculugumda bir kez dahi olsa kimseyle tartışmadım : ) sizleri sevdim benim ag ve half life hikayem kısaca böyle : ) kısaca çünkü ayrıntıya inmeden üstün körü yazmak istedim yoksa oku oku bitmez sizlerinde hikayesini bekliyorum  Göz kırpan
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2009, 18:14:02 Gönderen: LECTER » Kayıtlı

xenecegiz
Hellsp4wn.
Takım ZoNe
Oyun Bağımlısı...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2007, 02:19:40 »

Half Life Hikayem

Half-Life'ın ilk çıktığı zamanlardı, oyunu merakla bekleyen herkes almıştı ancak benim amcam tarafından haberim oldu. Elinde Doom ve HL CDleri vardı, birini seç demişti ve bende HL CDsini seçmiştim. Bu dediğim olay ben sanırım 6-7 yaşlarımdayken oluyor. Neyse oynamaya başladım, motorunu yavaş yavaş çözmeye başlamıştım, net cafelerde oynandığını görünce oralara takıldım, yılmadan gece 12'lere kadar kalıp oynamışlığım vardır kaç kere. Etrafımdaki iyi oynayanları izledikçe taktiklerini ve tekniklerini öğreniyordum, bu beni daha güçlü yaptı. Nedense XBow'a takmıştım bu silaha kısa sürede alıştım. Neyse aradan 2 yıl falan geçtikten sonra CS ile tanıştım, zira bu oyun bana zor geliyordu çünkü yerden alabileceğim silah falan yoktu, B'ye basarak silah alındığını abilerimden öğrendim. Zaman geçtikçe CS'de ses dinlemeyi, yükseklere rahat zıplanıldığını öğrendim. AWP kullanarak aimimi geliştirdim, genellikle 4-4 yani Steyr Aug alırdım, çünkü o silah uzaktan indirmek için mükemmeldi. Neyse, baya bir zaman geçtikten sonra, yani 13-14 yaşlarıma gelince net cafelerde CS oynandığını görmek beni artık sıkıyordu. Half-Life günlerimi özlemiştim. Oyundayiz.biz server'ını buldum ve orada kendimi geliştirmeye başladım, artık kolay kolay yatıramıyorlardı beni. Fakat emin olun, ne cfg, ne bunny, ne zs, ne de hs bilirdim. Yavaş yavaş, yürüyerek ve XBow'la iki saat hedefe bakarak vururdum adamları, Gauss'u ise sadece adam öldürmek için kullanırdım.

AG Hikayem

15 yaşımdayken ve Half-Life'dan kısmen uzaklaşmış iken, Berkhan yani [NRS]n0hero ile tanıştım. Gayet havalı konuşuyordu, ve oynamak istedi benimle, bende çok iddialıydım ezerim seni falan diyordum. Hamachi'den o, ben ve bir kaç arkadaş kapışırken-ki map de rapidcore idi, cidden ezdi. O zamanlar mı iyiydi sonradan mı kötüledi yoksa ben mi daha iyiyim bilmiyorum, o zamanlar 100 frag 1 death çekerdi. Sonunda dayanamadım ve sende kesinlikle hile var, bu kadar hızla nasıl gidebiliyorsun dedim. O da bana uzun uzun güldü, saçmalama dedi, ama ben inanmadım ve hırs ile oyundan çıktım. Biraz zaman geçince kavramları anladım, bunlar hile değildi. Profesyonel oyunculuğun araçlarıydı bunlar. AG Hikayem ise ilk Hamachi'de, sonra AGTürkiye'de başlamıştır. O zamanlar klanım yoktu, potansiyelim olduğunu çoğu kişi görüyordu, hala da görenler vardır, sizin takdirinize kalmış... Zs yapamıyordum bir türlü, script kullanmayı denedim. Artık rahat indiriyordum insanları yalnız bir sorun vardı, zevk almıyordum. Rasgele PC'de herşeyimi unutarak format attım ve ne cfg ne script hiç bir şey kalmadı. Asıl oyunculuğum ondan sonra başladı. Bir miktar süre geçti ve Destan'ın klan kurduğunu öğrendim, Cantuğ sayesinde aracı oldum ve Destan sürekli online olamadığı için, onun için sorumluluğunu alamayacağını düşündüğü için kaptan ben oldum. Şimdi ise, tamamen kendimi geliştirmiş ama öğreneceğim pek çok şeyi olan bir insanım, zamanla gelişiyorum.

Gülümseme Okuduğunuz için sağolun.

halo
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2007, 02:46:35 »

yıl 1999 çarsıda gezerken cafeye takılayım dedim
sonra nette gezinirken oradaki çoğunluğun hl oynadığını gördüm
baktım efektler çok güzel oyuna girdim sanki o ortamın içerisindesin
bende oyuna katıldım Player Kahkaha
sonra tabi hep sonuncu.. Utandım
alıştım artık her akşam saatlerce cafedeyim
kısa bi zaman sonra kendimi geliştirdim
derken askerlik geldi Gülümseme
18 ay uzaktım ama izin günlerindede boş kalmaz cafeye giderdik bi kaç arkadas daha vardı kafa dengi.
askerden geldim
yoğun iş temposunun dışında her akşam cafede oyun oynardık
ileriki günlerde listenin başında hep ben vardım
sonra oyundayiz.biz
den bi arkadaş vardı onunla konuştuk hatta kendisi [32] nickiyle tanıdığımız ali
sağ olsun bana msn de ag yi anlattı ilk cfg mi de ondan aldım onun çok yardımını gördüm servere girdim karsımda death
sonrasını tahmin bile edemezsiniz Kararsız 40 a 0 map yard..
böylelikle sizleri keşfettim iyi bi ortamım ve arkadaşlarım oldu
ve buralara kadar geldim Göz kırpan
Melancholy.
Takım xen
Oyun Bağımlısı...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

ßâtuhaN

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2007, 04:19:09 »

HL HİKAYEM

HL hikayem aslında hiç yok. Gülümseme HL'nin çıktığı o zamanlar 6-7 ya$larındaydım.Abim  cs tutkunuydu sabah akÅŸam demeden cs cs cs cs evde bilgisayar vardı abimde daha 15 yaşında sonra o öyle oynarken yemek yediÄŸi zaman ben oynardım çok hoÅŸuma giderdi crosshairi adama doÄŸrulamasamda güzeldi sonra abim wcg gitti ayrıca o yaptığı 28 disketi unutamıyorum içinde sürüyle tt gizliydi çok özendim fln derken 2004'te pc'miz bozulmuÅŸtu 2005 yılına kadar pc'siz geçirdik.Abim cs bırakmıştı tf'ye ba$lamı$tı wcgden sonra ben bir gün o gidince kurcalamaya baÅŸladım oyunu rasgele hl modu geldi hiç hoÅŸuma gitmemiÅŸti hl gerçekten yani bu oyunu ben hl'yi en fazla 10 kez oynamışımdır ama ilk hl'ye giriÅŸim budur. Kahkaha

AG HİKAYEM

Artık gelmiştik 14 ya$ına 2. pc vardı artık evde tf kasıorum 30 fps ile Gülümseme Herneyse Tyr serverında HeRCuLeS* nickli tfci[K.o.T.n] aynı clandaydık fdsdfds.msnni aldım o da benım gibi sabahlıyordu çünkü.TF'den sıkıldım dedim 30 fps hiç zevk alamıyorum dedim.Böyle benim bilgisayarımın kaldıracağı güzel bi oyun yok mu dedim o da dedi var dedi çok mutlu oldum demeden AG dedi Gülümseme ağ nedir dedim Kahkaha Dedi adrenaline gamer hemen bana agtr'nin sitesini fln verdi yarım saatte indirdim.İlk önce lan gameden denedim gerçekten hoşuma gitmişti hl hoşuma gitmemişti ama bilmiyorum neden hoşuma gitti Gülümseme daha sonra okan [BaDBoY] vardı onla tanı$tım o da sabahlıyordu sadece o vardı serverda derken onunda msn adresini aldım ve bana cfg fln attı saolsun Gülümseme

GerçeÄŸi söyleyim hiç çevrem olmadığı için çok ezildim. Gülümseme Ezdiler,ezdiler bende artık herkesden deÄŸiÅŸik biri olmaya karar vermiÅŸtim sövüyordum devamlı ...Bi ara AGTR'den banlandım meL tarafından ana bacı sövdüğüm için. Gülümseme Eski nickimi sorarsanız Wampir Gülümseme  Banım hiç açılmamıştı daha zaten tatile gitmiÅŸtim.Tatilden döndüm ki AGTR yalan olmuÅŸ :-O çok ÅŸaşırdım o kadar saÄŸlam bi camia :-O Sonra kendi clanımı kurdum mtx'de -Army- die saÄŸlam kadro vardı Kahkaha Ve yalakalık yaptım bazı kiÅŸilere vs vs.. olaylar Gülümseme Sonrada aVc olmuÅŸtuk okanla bi ara sonrada zaten gerisi geldi sabaha kadar kasıyordum selective ile ^^

Saygılarımla ... Gülümseme
SCRAPING
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2007, 18:12:41 »

hmmm half life hikayem biraz gariptir....aslında bi çok kişiden daha önce oynadım ben bu oyunu.....
dayım vakti zamanında internet cafesi vardı.....
yurt dışında yaşayan arkadaşları vardı dayıma cd gönderirlerdi.....
o zamanlar daha türkiyede hl yokken yurt dışında çıkmıştı ve bu oyun çok ünlü burda diye dayıma göndermişlerdi....geldiğinde dayımla beraber kurduk hl yi...hazzard course de zıpladıktan sonra eğilme olayının yapıldığı yerde takıldık geçemedik bi türlü....sonrada çözemedik bu oyunu diye bıraktık...sonra cafedeki diğer makinalara kurup multiplayer oynamıştık.....half life sayesinde dayım 3 ay kadar süper para kazandı...çünkü başka hiç bir cafede half life yok iken sadece dayımın cafesinde half life vardı....
lakin o zamanlar quake 3 arena ve delta force 1 çok ünlüydü......ben half life i ilk kez oynayan olmama rağmen devam etmedim....yaklaşık 2 sene daha quake 3 arena oynadım.....
daha sonra half life,opposing force,counter strike falan çıktı....
ben half life a yeni başladım o aralar.....half life o zamanlar türkiyede çok sağlam ünlenmeye başladı...opposing force kasar olduk...counter strike geldi çok garipsedi herkes....half life ve opposing force nin yapısından çok daha farklıydı....
biraz counter strike kastım...daha sonra dayımın internet cafesi kapandı....benimde quake 3 arena hayatımın sonu oldu zaten....netten bi daha hiç bi zaman quake 3 arena oynayamadım nerdeyse.....
haliyle half life kasmak zorunda kaldım....counter strike klanı kurduk hatta......counter strike ile ilgilendim bi dönem...sonra zati yaş ilerlemiş....canım artık sıkılıyor her bişiye....netten öyle vakit geçsik ayağına half life oynarken.....bigün serverda cantuğ ile tanıştım...abi bak adrenaline gamer daha bi hızlı iyi falan dedi.....adrenalina gamer oynadım daha doğrusu öğrenmeye çalıştım...cantuğ öğretmeye çalıştı ama bi türlü beceremedim...ben hızı seven bi adam değilim çünkü....quake 3 arena oynarken bile hiç bi mod olmadan saf quake 3 arena oynardım......hiç bi zaman bunny vb işler yapmadığımdam garip geldi....adrenalina gamer ada alışamadım tabi..hatta ilk başlarda bunny yapmanın saçma bişi olduğunu...cfg ile olduğunu....cfg nin oyunun standart ayarlarının dışına çıktığını falan filan savundum bi dönem....quake 3 arenayıda saf haliyle oynayan kalmadı zaten...şu an saf quake 3 arena oynayanlar olsa...modsuz katışıksız....deliler gibi oynarım ama oda yok....half life oynamaya geri döndüm...sonra cantuğ gel abi adrenalina gamera dedi...adrenalina gamerde half life ta takıldığım gibi takılıp sizlerin oyunlarına belki eğlence belkide rahatsızlık veriyorumdur bilmiyorum...öyle geziniyorum işte kendi halimde...maksat vakit geçsin..........
böyle işte.....bu vakitten sonrada ne hıza alışabilirim...ne bunny ye nede bunları yapmak isterim....sadelik istiyorum..bunu yansıtan en güzel oyun quake 3 arena var benim gözümce bol bol gore ceset parçalama işleri vs vs ama artık oda yok....
bende takılıyorum işte ne yapalım.......
1mmortaL
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2007, 12:20:20 »

ben daha çok küçükken yaşımı bile hatırlamıyom internet cafe bile ne demek olduÄŸunu bilmiyordum ama bilgisayar kullanmayı az çok biliyodum dayım bilgisayar almıştı içinde deÄŸiÅŸik bir oyun wardı hl tarzı ama adını hatırlamıyom elimde silahla yürümeyi fln ordaki adamları vurmak hoÅŸuma gitmiÅŸti aradan 1 sene filan geçti arkadaÅŸ dedi internet cafeye gidelim dedim o ne  Ney dedi bilgisayarlar war oyun oynarız filan dedi bende tamam dedim gittik bizim orayada yakınmış iÅŸte gittik ÅŸimdi yer yok izliyorum adamları herkez hl atıyor abilerin muhabbeti bana biraz deÄŸiÅŸik gelmiÅŸti küçükken çok süttüm çünki  Kahkaha biri diyodu abi 31 çekmekten kolum aÄŸrıyor bende içimden diyodum 31 ne ya fln Kahkaha nese bunları izliyodum her zamanki gibi crossfire oynuyolardı filan hayal meyal hatırlıyom sora bizde oturduk oynadık ayda yılda bir oynardım sora aradan baya zaman geçti ben ultima oynuyordum cafelerde yıllardır sora geçen sene ocak ÅŸubat gibi mikail(logi) abiyi gördüm çok farklı oynuyodu fln bende oynaya bilirmiym dedim server ip si werdi agtr.com un girdim hl gibi oylesine oynuyodum filan silahlar hazır geliyodu genelde hoÅŸuma gidiyodu
arada mikail abi gelip sadece space le uzun zıplama komutunu filan yazıyodu sora bundan istedim bana cfg pak werirmisn dedim ilk wermiycekdi sora ÅŸey dedi rapidcore da rpgye atla dedi ÅŸurdan oraya atlaya bilirsen sana cfg pak wericem dedi bende baya çalıştım atladım fln inanamadı werdi cfg yi fln iÅŸte serverlara kayıt oldum ertuÄŸrul(h3ld) le hep 1on1 atardık hep ezerdi gittikce kendimi geliÅŸtirdim ReaLKraL ın clanına girdim oynadım orda baya sonra zone dağıldı fln dp kuruldu ona girdim oyunu bıraktım silkroad online a baÅŸladım 7-8 aydır oyunu oynamıyordum yeniden baÅŸladım iÅŸte böyle saçma biÅŸiler  Kahkaha
ReaLKraL
Takım ZoNe
Oyun Bağımlısı...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2007, 13:11:12 »

HL serüvenim...

sene 99du 8-9 yaÅŸlarında bi veletken yeni yeni internet cafeler açılmıştı herkese baktım aynı oyunu oynuyordu abi ya bune dedim hal layf ( bisküvi markasıydı mavi ambalajlı Kahkaha ) dedi adam hiç unutmam Kahkaha one demek dedim ne bilim lan adam vurmaca oynuyoruz iÅŸte dedi Kahkaha tamam dedim sonra harçlıklarımı biriktirip 2 günde 1 internet cafeye gitmeye ve abinin deÄŸimiyle hay layf ( yarı - yaÅŸam ) oynamaya baÅŸlamıştım önceleri silahın ucunu adama tutucaz sanmıştım çocuk aklı iÅŸte Kahkaha sonra dedi birisi ordaki iÅŸareti adama doÄŸrultup ateÅŸ ediceksin .. haa tamam dedim devam ediyordu hl serüvenim... bir gün yine cafedeyim... elimde mp5 var mouse'a tek tek basıyordum sol tuÅŸuna abinin teki basılı tutsana len dedi öle yapınca aha baktımki kendimi kasmama gerek yok Kahkaha derken... 2 3 sene daha takıldık iÅŸte okuldan kaçıp cafelere gitmeler falan... sonra eve pc aldım tabii evde denemeye çalışıyordum iÅŸte denemeye denedikçe geliÅŸtirmeyi deniyordum... derken bizim lojmana internet cafe açılmasınmı Kahkaha reha diye bir arkadaÅŸ vardı onun babası Ramazan amca ( ramçisko Kahkaha )bakıyordu ... sabah 9da açılıyordu cafe hiç unutmam sabah 8,30da kalkıp kapısına gidiyorduk her gün Kahkaha sonraları ramazan amca bana bırakıp çarşıya gitmeye baÅŸladı cafeyi cafe dediÄŸime sakın bakmayın karavanın içinde 5 tane pc sadece hl açılıyor ortalama 80 ping 20 fpste iÅŸte Kahkaha cafeyi bana bırakınca bende geçin len kuruyorum oyunu diyordum hesap falan almıyordum kimseden  pseko falan takılıoduk iÅŸte çocukken zevkliydi hl çok güzel günlerim geçti harikaydı yani kısacası... taaki 2005 te agyi keÅŸfedene kadar...

AG serüvenim...

Sene 2005 ti... sanırım sonlarına geliyorduk... ekim ayıydı ... bi tane dosya indirmiÅŸtim hl die araÅŸtırma yaparken... AG yazıyordu... tabi anlamadım devam ettim.... bi tane server programı vardı adını hatırlayamadım hah x-fireydi ...  neyse iÅŸte oralarda ... hl serveri arıyordum ne zaman girsem hep aynı ÅŸeyler çıkıyordu protocol cart curt vs.. neyse sonra bi gün bi server ismine girdim... sonra bu sefer oyun hl yerine deÄŸiÅŸik yeÅŸil bir ekrandan çalışmaya baÅŸlamıştı... allahım sana geliyorum dedim Kahkaha ve inanılmazdı servera girmiÅŸti... hiç unutmam ilk geldiÄŸim gün harita boot_camptı... içerde  kiÅŸi vardı.... meL#key ve LoL-Jim .... tabii türk olduklarını bilmiyorum ya... hi dedim... o zamanlarda nickim ****Kral2005**** onlarda türk olduÄŸumu anlamışlar tabii nickimden Kahkaha Kahkaha yazdılar noluyo lan dedim tabii ne var dedi ... aha türkmüsünüz yazdım tabii dedi mel... off ÅŸansa bak dedim ilk defa bir servera girdi ve türktü oyuncular... sonra muhabbet ettik... bide tekirdaÄŸlı çıkmasınmı... hemÅŸerimdi hemde... sonra baktım tabii bunlar uçuyor... abi dedim paket falan kullanıyomusunuz uçmak için ( bilmiyorum ya Kahkaha ) yoo dediler... Agnin bi özelliÄŸide bu .. dedim ag ne ... iÅŸte vs vs anlatmışlardı... tabi ÅŸimdinin vazgeçilmez mapi açılmıştı... stalkx... arena oynanıyordu... iÅŸte yeni yeni adam vurmaya baÅŸlamıştım bala  göte Kahkaha öle bir kaç hafta takılmıştım... sonra gld geldi melih abiyle konuÅŸuyorlardı... site forum falan açalım dediler...  sonra... serverin adı www.agturkiye.com olarak deÄŸiÅŸmiÅŸti... e dedim ne duruyorum .. girdim üye oldum 35. üyeydim... sanırım 2,000 kadarda post kasmıştım Kahkaha iÅŸte birsürü insanlarla falan tanışmıştım ... herkese herÅŸeye yeniydim.. cfg kullanıyomusun dediler... ben ise ismini bile söyleyemediÄŸim bir ÅŸeyi onlar kullanınca çok ÅŸaşırmıştım tabii Kahkaha yok dedim... pak vs hiç biri bulunmuyordu... saÄŸolsun ertuÄŸrul bana ilk pak ve ilk cfgmi atmıştı... hala aynı cfgdeyim Göz kırpan derken tabi geliÅŸtirmiÅŸtim yavaÅŸ sonra zone yi falan kurdum iÅŸte 6 ay içinde 15 oyuncum vs olmuÅŸtu...  sonra kapattık iÅŸte falan... cantuÄŸla tanıştım bu aralar iÅŸte oda hep oyunumun üstüne biÅŸeyler koymamı saÄŸladı saÄŸolsun... psekoyu falan baÅŸlattım oyuna öğrettim bunny cfg vs.. iÅŸte ... 1,5 2 senedir bu ortamdayım çok güzel günlerim geçti... herkese teÅŸekkürler...

okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim...

Süpermenizm.
ExperT
Admin
Oyun Kralı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2007, 15:59:52 »

Valla aklıma geliyorda hala gülüyorum benim Halflife ile tanışma serüvenim herkesten farklıdır herhalde 98 veya 99 yılı olacaktı DoÄŸum günü hediyesi olarak annem int cafeye götüreckti beni hiç merak etmiyordum o ortamları aslında  gidelim bakalım dedik aÄŸzımda topitopla .. Girdik iÅŸte internet cafeye adam açtı bilgisayarı bön bön bakıyorum fareyi ilk defa kullanıcam Yukarı çıkartmak için imleci fareyi havaya falan kaldırdım öyle rezillikler yaÅŸadım adam geldi iÅŸte ne oynayacaksın diyor Oyun bilmiyorum ki dedim resim çiz o zaman dedi Painti açtı , yaklaşık Yarım saatte bi apartman çizmiÅŸtim Annemde yanımda beni izliyor , Resim bitti ama çok ilginç bir apartman oldu , Çatısıda yere deÄŸiyordu Temelide o kadar yamuktu yani , böyle böyle internet cafeye gitme alışkanlığı oldu , cafede bitane kız sürekli savaÅŸ oyunu oynuyordu , onu izlerdim bazen böyle , iÅŸte bi defa Spaceye basıp Rpg attı çok hoÅŸuma gitmiÅŸti banada öğretir misin falan dedim Ordan baÅŸladık iÅŸte yola bir süre sonra hastalık haline gelmiÅŸti , bazen okula hiç gitmez saat 9:00 da internet cafeye gidip gece 10:00 da çıktığım olurdu mutant gibi sürekli hl modlarını araÅŸtırıyordum iÅŸte Op , Tf gibi sonra bir gün ÅŸu yazıya rasladım

" AG 1.0 Released! Monday August 28, 2000

This first release of Adrenaline Gamer mod features all new Adrenaline Arcade and Wireplay modes.
Voting, match functions (including scorecache for dropped players), spectator mode, enhanched say command and light admin commands makes playing pure enjoyment! "

7 Yıldır ag oynuyorum  Bullit çıkarttığından beri yani Hep yeni versiyonları çıktıkça indirir çözmeye çalışırdım , Hl , ag ye beraber baÅŸladığım biri var ama ondan söz etmeyeceÄŸim.

Böyle böyle uÄŸraşırken online gaming'e baÅŸladım iÅŸte sananedir sandwavestir nitrogamerdir 6 yılda AG yi yaÅŸatmak için uÄŸraÅŸak bir çok ÅŸirket , kiÅŸi oldu  ag çıktıktan hemen sonra tüm dünyaya yayılmadı çünkü , online gaming in baÅŸlarından biri olan sanane.inc? bile ilk ag sunucusunu hlag.sanane.org u Hldm sunucularını açtıktan 6 ay sonra açtı Online olarak oynamaya baÅŸladığımda evimde 64 ram bilgisayar , 56 k modem baÄŸlantım vardı 2000 ping ile oynamaya çalışır 5 dakikada bir düşerdim fps nin ne olduÄŸunu yeni yeni öğreniyordum o zamanlar , sonra eskiÅŸehirde power net diye biryerin olduÄŸunu öğrendim ag cilerin mekanıymış , ilk girdim cafeye  oynayanlar var iÅŸte zenith , darklore , promethe gibi isimler ama o zaman sadece o cafede 15 ten fazla ag ci vardı lorens0th , sorrow , venom gibi eski oyuncular hep oradaydı , iÅŸte cfg nedir pak nedir araÅŸtırdım orda , 1.44 mb lık disketlere alıp alıp gidiyodum ne bulursam , zamanla sanane kapandı legal olmadığı ÅŸikayetleri üzerine ama ag hastalık haline gelmiÅŸti , bizim internet cafede lan partileri atıyorduk  sabahlara kadar oynadığımızda oldu , kimi görürsem tek tek anlatıp öğretiyordum ag nedir pak nedir cfg nedir bunny nedir gibi önemli konuları , 40 + bi adama öğrettiÄŸim bile olmuÅŸtu 2002 de. Sonrasında sandwaves Ag sunucusu açtı , ama ilk ag sunucuları 6-8 kiÅŸilik olmasına raÄŸmen hiç bir zaman full çekmiyordu , birde sandwaves e girebilmek için Orjinal Hl keyi gerekiyordu , yani ÅŸimdiki steamla eÅŸ deÄŸer , o zamanlar 10 $ idi sanırım , tabi ben çocuktum , ne kredi kartım vardı nede baÅŸka birÅŸey , AG , HL o kadar hastalık olmuÅŸtu ki power netten cd key çalardım gidip kendim oynayabilmek için , hatta kırmızı bültenle arandığımda oldu bi ara  xD , adamlar giremiyordu cd key yokluÄŸundan sandwavestede oynadım kendimi geliÅŸtirdim biraz daha iÅŸte cfg ayarlamaya çok meraklıydım  komutları deneye deneye farklı kombinasyonlar ilk zs scriptini yazdığımda atıyodu ama dürbün açık kalıyodu böyle garip ÅŸeyler deneye deneye komut bilgimi zenginleÅŸtirdim pak ayarlamayı ufak yaÅŸtayken öğrendim o zamanlar sadece cross oynuyorduk  , yard x boow gibi mapleri 2004 e doÄŸru oynamaya baÅŸladım zamanla sandwaveste kapandı nitrogamer geldi ÅŸu an ki oynasana.com 'un devamı yani , her iÅŸte bir hayır vardır derler ya adamlar kapatırken 20 bin üyeleri vardı , ÅŸu an 500 bin.. Oynasana.com'un yani. Öyle öyle oynamaya devam ettim iÅŸte model çizimi harita yapımı gibi ÅŸeylerle uÄŸraÅŸmak insana hl , ag ye dair çok ÅŸey öğretiyor yani.. Bir çok defa yönetim kadrolarında bulundum ag organizasyonlarında iÅŸte yakın zamanda bildiÄŸiniz gibi can ile 5-6- ay civarında Sunucu açtık beraber , sonra birleÅŸme ayrılma olayları oldu , bu günlere geldik Her iÅŸte bir hayır var dediÄŸim gibi hiç birleÅŸip ayrılmasak eski forumumuzda 5 ayda 800 mesaj  atıldı , ÅŸimdiki forumumuzda 1 ay geçmeden 10 000 mesaja ulaÅŸtık , Expert nickinin nerden geldiÄŸini soranlara 98-99 dan beri Nickim Uzmandı arkadaÅŸlar dalga geçmeye baÅŸladı iÅŸte Lahmacun uzmanı gibi lakaplarla.. İşte böyle böyle bugünlere geldik ..

Okuduğunuz için teşekkürler.

Eski bir kitapta şu yazar [m.s .2002] : Bizler ag tohumlarını seneler önce serptik, siz şimdi oynayabilesiniz diye.
Strong
Takım DW
Oyun Manyağı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2007, 18:47:34 »

cocukken mahallede yeni yeni cafeler acılmıstı bi girip ne var ne yok bakalım dedık bi baktık ordaki abiler bi oyun oynuyorlar dikkatlerını vermısler silah oyunu bi izledim baktım acayıp güzel yön tuslarıyla ilerleyıp mouse ile ates edıyorlar Kahkaha ne kadar güzel dedım aklımda kaldı bayramda harclıgı alır almaz gittim cafeye öğrenmeye calıstım o kadar hosuma gitmiÅŸtiki param olmasa bile gider izlerdim oynayanları cafe sahibi cok dısarı attı Kahkaha bi sekılde girip izledım ne yapalım ufagız zikleyen yok para olmayınca Gülümseme sonra ilkokulda arada olunca dersten cıkıp paso cafelere. annem yemek parası verırdı gider hl oynardım okulda aç kalırdım Gülümseme o derece manyagı olmusum sonra iÅŸte cafelerde oynamalar ag ile tanısmalar bunny falan fılan iyice hosuma gitmiÅŸti sonra bizim zodi de merak sarmıstı yetenek vardı hayvanda Kahkaha kayserili ya gözler 2 km zoom yapıyor. zodi honest charm TaLas melkor broke falan lan atardık sak cafeye gidip ordakilerle tanıstık cok güzel arkadaslıklar oldu güzel zamanlar gecırdık  internetten oynamalar falan filan. ag yi tr de bu zamana kadar getiren herkeze cok tesekkur ederım Emeklerine saÄŸlık
XnPovia
Arcade Kralı !
Oyun Manyağı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2007, 02:04:23 »

hep KATZİNSKY (doğu abi) yüzünden başladım.Bütüngün cafede sizleri öldürüp duruodu ;Dmerak işte başladık.

Hellsp4wn.
Takım ZoNe
Oyun Bağımlısı...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 12 Haziran 2007, 22:41:42 »

Budur yani Xen. Kahkaha

zomb1e
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 13 Haziran 2007, 07:44:35 »

cafede net gitti, tabi o zamanlar 56k dakika başı "connection lost" masaüstünde "lambda" simgesi gördüm, tıklamaz olaydım
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2007, 00:48:09 Gönderen: LECTER » Kayıtlı
ReaLKraL
Takım ZoNe
Oyun Bağımlısı...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 13 Haziran 2007, 21:45:45 »

cafede net gitti, tabi o zamanlar 56k dakika başı "connection lost" masaüstünde "lambda" simgesi gördüm, tıklamaz olaydım

tıklayış o tıklayış yani Kahkaha
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2007, 00:48:23 Gönderen: LECTER » Kayıtlı

Süpermenizm.
Majguerilla
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 14 Haziran 2007, 19:09:32 »

Fazla değil bundan 4 ay önce Cs oynuyorduk herzamanki gibi Emircan Geldi ve dediki Lan yeni bir oyun buldum manyak hatta insanın başını bile döndürüyor... Ne bu dedim Ag falan dedi iyi ya dedim biz HL oynardık eskiden bu oyunuda cözeriz dedim ve başladık landan oynamaya

HL İçin ne diyeyim okuldan kaçıp öğle araları internete giderdik ve o zamanın en iyi oyunu hL ı oynardık ilk internet cafede tanışmıştım seneyi hatırlamıyorum bir abi vardı insan öldürmeyi severmisin demişti bana bende evet demiştim al o zaman oyna ben hemen geliyorum tuvalete gidicem demişti bende aldım ve oynadım işte böyle başladı benim HL KADERİM....
« Son Düzenleme: 20 AÄŸustos 2007, 13:23:06 Gönderen: Majguerilla » Kayıtlı
Knave
Takım DW
Oyun Adamı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2007, 14:22:08 »

7-8 yaşların da abimle cafeye gitmiştik . ilk orda gördüm Hl yi . neyse beni pek sarmadı bu oyun . daha sonra da cs falan oynamaya başladık .. bi kaç yıl ara sıra cafeye gider cs oynardık . öle öle bu tarz oyunlara olan ilgim arttı. daha sonra cafe de arkaşlar hl oynuodu . tabi o aralar ben sevmiorum falan . neyse bunlar beni de soktu oyuna oynadık falan . o günden sonra sürekli hl oynamaya başladım . öle öle devam etti .

Ag serüveni ..

Sınıf arkadaşım baÅŸar (cr1me) onla öyle muhabbet edioduk . dedi böle böle gel oynıyalım ag falan . neyse ben ekran kartı aldım pc ye  baÅŸladık ag ye . hala oynamaktayım Gülümseme

teşekkürler ..

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 - 2011 AGMerkezi.com
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.07 Saniyede 17 Sorgu ile OluÅŸturuldu