Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Portal 

Takvim 

GiriÅŸ Yap 

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9
Yazdır
Gönderen Konu: Classlar Genel Özellikleri Ve Zayıflıkları  (Okunma Sayısı 14608 defa)
al2d2
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 11 Åžubat 2009, 18:55:41 »

TFC ortaokul yıllarimi süslemiÅŸti  AÄŸlayan
acdervis
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Åžubat 2009, 19:06:08 »

Scout yalnız atak sınıfıdır denmiş; ancak belki de en çok defansif görevi olan sınıflardan biri scout. Açıkçası bütün sınıfların oyunun seyrine göre farklı atak veya defans görevleri var.

Soldier sonuna kadar atak sınıfı da değildir. Medicle takılan soldierın oynayış tarzı ile diğer soldierın oynayış tarzları atak ve defans yönlerinden tamamıyla birbirinden farklıdır. Kaldı ki oyunun seyrine göre iki soldier atağı yönlendirirken, oyunun başka bir yerinde defansif kalıp scoutların defansif görevlerine yardımcı olabilir. (Granary'de garajın tutulması vb. gibi)

Heavy tercih eden takımlarda ise heavy kesinlikle bir atak sınıfı değildir. Diğer soldierın daha fazla agresif oynayabilmesi için olabildiğince defansif kalmalı, sadece medicle birlikte atağa kalkmalı, veya medici az meşgul edecek şekilde rakip takımı "flank" dediğimiz kanatlardan mermi yağmuruna tutmalı. Scoutları gözlemlemeli, rakibine her zaman yandan saldırmalı.. vs vs..

Genelde kontrol noktalarını ele geçirmeye yönelik bir oyun tarzı benimsendiği için, özellikle 5 cp li haritalarda, bütün sınıflar bütün rolleri oynuyor. Yukarıda da belirttiğim gibi scoutların defansif görevleri veya soldierların defansif görevleri oldukça fazla. Defans ve atak takımlarının belli olduğu haritalarda ise (Gravel Pit, Dustbowl, Goldrush vs..) bütün sınıfların oynayış tarzı da elbette farklı oluyor.

Şu sınıf kesinlikle böyledir, bu sınıf sonuna kadar hede yapar gibi otoritevari cümleler biraz komik kaçabiliyor. Özellikle de Türkiye'de üst düzey TF2 oynayan çok fazla oyuncu yokken ^^

Ayrıca TFC ve TF2 oyun dinamiği olarak çok farklı. TF2'nin taktiksel derinlik açısından TFC'den fersah fersah ötede olmasının da konuyla bir alakası yok. Bu ikisini benzer şeylermiş gibi bir arada anmak da pek bir gereksiz.

Çoğu yeri doğru olsa da, benim atak/defans'tan kastım, bir noktayı korumaktı daha çok. Yani heavy defans yapıyorsa, bunu olduğunu yerde duruyor, ya da belirli bir bölgeyi sürekli turluyor anlamında. TFC'de bayrak savunmak gibi =) TF2'de gerekirse heavy de medicle beraber ilerleyip karşı takımın üstünde baskı kurabiliyor.

TFC'de "defend the f**kin' flag", TF2'de "defend the f**kin' medic oluyor" dolayısıyla dinamikler çok farklı.
« Son Düzenleme: 11 Åžubat 2009, 19:26:16 Gönderen: acdervis » Kayıtlı
CLimaX
Moderator
Profesyonel Oyuncu
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 11 Åžubat 2009, 19:15:16 »

ahhh skrepsil ahh tam dindi fırtına sondu ateş dedik körüklemesine girmişsin TFC bölümüne ateşlemişsin gene TFC mi TF2 mi döver tartışmasını ^^

CLimaX; (fiil) doruğa ulaştırmak; ******
              (isim) DoruK, ******
Thunder Tarafından Sansürlenmiştir
al2d2
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 11 Åžubat 2009, 19:26:35 »

alayaniza giderim !
Corax
FPS Master
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #19 : 11 Åžubat 2009, 19:34:21 »

tfc tavukgöğsü ise tf2 de kazandibidir benim gözümde. ayrım yapmam ikisi de candır.
treateD
ProGamer
Çevrimdışı Çevrimdışı

xanax

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : 11 Åžubat 2009, 19:35:51 »

fortress forever ownzzz

ExperT
Admin
Oyun Kralı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #21 : 11 Åžubat 2009, 19:38:44 »

tfc tavukgöğsü ise tf2 de kazandibidir benim gözümde. ayrım yapmam ikisi de candır.

ff'da güllaç.. bol sütlü cevizli..

Eski bir kitapta şu yazar [m.s .2002] : Bizler ag tohumlarını seneler önce serptik, siz şimdi oynayabilesiniz diye.
Rokstanski
Usta Oyuncu
Çevrimdışı Çevrimdışı

Roks yönetti.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : 11 Åžubat 2009, 20:37:00 »

başlık cin olmadan adam çarpmaya kalkıştım olsun.
« Son Düzenleme: 11 Åžubat 2009, 21:22:28 Gönderen: Rokstanski » Kayıtlı
Resqect
Takım Supreme
Profesyonel Oyuncu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

it will be painfull

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : 11 Åžubat 2009, 21:10:32 »

başlık cin olmadan adam çarpmaya çalıştım olsun.

+1 Kahkaha Sırıtan

luke starkiller
Takım Smash !
Oyun Manyağı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : 11 Åžubat 2009, 21:48:38 »

başlık cin olmadan adam çarpmaya kalkıştım olsun.

Kahkaha AÄŸlayan (gülmekten gözleri yaÅŸaran sımayli olmayınca yaÅŸadağım duygusal yoÄŸunluÄŸu böyle ifade ettim.)
Rokstanski
Usta Oyuncu
Çevrimdışı Çevrimdışı

Roks yönetti.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : 11 Åžubat 2009, 22:43:02 »

.Scout için ayrıyetten zayıf olduğu bir noktada heavydir aslında heavy'i kolay öldürülen bir class olark düşünmezler ve bir korkuyla saldırırlar aslında heavy yakınında bir obje varsa scout için çubuk krakerdir.

burasıda belgesel tadında   Kahkaha AÄŸlayan
çitamı lan bu niye korkuyla saldırıyor heavye.
The_Leader.
Takım !lol! HL2DM
Game Master
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Half-Life 2®: "The best game ever made..."

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #26 : 12 Åžubat 2009, 05:24:10 »

Scout en iyi defansı, rakibin Medic'ini avlayarak yapar.  Göz kırpan

The right man in the wrong place can make all the difference in the world.
SLaMDuNK
Oyun Adamı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : 12 Åžubat 2009, 05:57:31 »

zor gelmesinin nedeni 10 yılı askın bir suredir oynanıp bisuru oturmus kuralı olmasıdır. Eger dha oyle oynamadıysan, arkadas cevrende ya da dm seklinde oyun donen bi serverda oynadıysan zor geldiyse işin zor derm tf2 devam et =) yanlıs anlama kucumseme gibi bi amacım yok.. Gülümseme bu arada tf2 yi haftasonu beleş olduunda denemiştim soldier atak olablr o oyunda belki ama tf mantıgından gelen biri için gercekten kötü bir durum.. yani bazı class sınırları olmalı bence o oyunda da karsı takım topluca hw gelse sorun cıkmıyo mu merak ettim smdi? arkalarına da 1 medic alsalar =)
The_Leader.
Takım !lol! HL2DM
Game Master
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Half-Life 2®: "The best game ever made..."

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #28 : 12 Åžubat 2009, 08:07:12 »

Maçlarda Heavy çok az kullanılır ve bir adet Medic bulunur. Genellikle kadrolar şu şekilde oluşur:
2 Scout, 2 Soldier, 1 Demoman ve 1 Medic.
2 Scout, 1 Soldier, 1 Heavy, 1 Demoman ve 1 Medic.
1 Scout, 1 Sniper, 2 Soldier, 1 Demoman ve 1 Medic.

The right man in the wrong place can make all the difference in the world.
SLaMDuNK
Oyun Adamı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : 12 Åžubat 2009, 08:24:45 »

az kullanılır da kullanılamaz die bi kural yok yani öle mi 6 kşilik kadroda 4 hw 2 med olsa da kimse laf edemez vardığım kanı bu o zaman?
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 - 2011 AGMerkezi.com
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.35 Saniyede 18 Sorgu ile OluÅŸturuldu