Herkese iyi bayramlar arkadaÅŸlar,
AGMerkezi yönetimi olarak son zamanda gelişen bazı olumsuz olaylar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz...
Son zamanlarda patlak veren hack olayı; çoğunuzun bir şekilde haberi olmuştur. Razordan korna xuzukiden read_kite mad_trye özellikle denizlili arkadaşların birçoğu gizli soru cevabıyla şifre yenileme yöntemiyle hacklendi, msnleri hacklenince agmerkezi üyelikleri hotmail, facebook hesapları vs. gitti. Bu hesaplarla sunucularımıza girip oyunculara hakaret ettiler, forumda açılan klan konularını silip hakeret dolu mesajlar attılar. Yönetimimizin araştırmalarıyla kısa bir süre sonra bu çocukça işle uğraşan ikiliyi bulduk .Daha önce agmerkezini hacklemeye çalışan xrated ve yancısı dr.schizoprenia. Msnden oyunculara gizli sorularının yanıtlarıyla alakalı sorular sorarak, birazda tahmin ederek(denizlili oyuncuların tuttuğu futbol takımına denizlispor yazmak, kornun oturduğu ile hatay yazmak) mailleri çaldılar. Bu eğlendiği, iyi vakit geçirdiği platforma ihanet eden karaktersiz veletleri herkesin huzuru için agmerkezinden süresiz uzaklaştırdık, takımlarınıda kapattık.
AGMerkezi olarak 6 yıldır sizlere nasıl daha iyi bir ortam sağlayabiliriz, nasıl üyelerimizi daha fazla eğlendirebiliriz diye düşünüyoruz, çabalıyoruz. Bundan 6 sene önce ag tekrar canlandığında piyasada cfg,pak,üyelik sistemi,bağlantı programı, forum, websitesi namına hiçbirşey yoktu.Tekelde ag bayrağını gururla taşıdık,6 yıldır yavaş ama emin adımlarla bunları size sağladık. Bu süreçte çok fazla olumsuz olayla karşılaştık. İftiralar, hakaretler, saldırılar, karalama kampanyaları... AGMerkezi camiası olarak hepsinin üstesinden bugünlere kadar ag bayrağını taşımanın gururuyla, yüzlerce oyuncuya hizmet vermenin onuruyla geldik.
Sizlere bugüne kadar yansıtılmayan bazı şeylerden bahsetmek istiyorum. 2005 yılında agmerkezi.com adı altında , türkiyede adrenaline gamer-half life severlere ücretsiz sunucu, forum, turnuva, teknik destek sağlama amacıyla açılan sitemiz hakkında... İlk açıldığımızda parmakla sayılacak oyuncumuz, 3 sunucumuz vardı. 2 tanesi adrenalinegamer, 1 tanesi half life olmak üzere. AGMerkezinin altın çağlarında 2008-2010 12 adet sunucumuzla sizlere hizmet vermenin gururunu yaşadık, opposing force'tan teamfortress classic'e l4d ten tf2 ye, ag2den hl2dm ye, ag sunucularımızdan hl sunucularımıza sizleri farklı oyunlarda da desteklemek vermek istedik, forumlarımızda değişik oyunlarda yapılan turnuvalar bunlara en güzel örneği teşkil ediyor. Bahsetmek istediğim mevzu bu işin ekonomik kısmı arkadaşlar. AGMerkezi platformu gönüllü bir organizasyon ve sitemizin, yönetimimizin, benim bu işten hiç bir kazancımız yok, aksine hakaretlere iftiralara kötülemelere mağruz kalıyoruz... AGMerkezi açıldığı günden bugüne aylık ortalama 100-150 lira sunucu ücreti ödendi bazen hosting firmaları sitemize yarı-sponsor olmak istediler 50-60 tl gibi ücretlerle bize birkaç sunucu sağladılar, bazen sponsor bulamadık ve sizleri daha fazla eğlendirmek amacıyla çok fazla sunucu açtık, aylık 180 lira ödediğimiz oldu. Bu ödemeleri yaparken hiçbirinizden herhangi bir ücret talep etmedik, hiçbir zaman yakınmadık ve asla pişman değiliz. 6 yılda kapalı kaldığımız dönem hariç yaklaşık 60 ay boyunca bu ücreti ,sitenin hosting ücretini gözümüzü kırpmadan ödedik, sitemizin hiç bir geliri olmamasına rağmen düzenlediğimiz turnuvalarda sizleri agye teşvik edebilmek için, ag yi daha çok sevdirebilmek güzel ödüller ayarladık, yönetimimiz bunları cebinden ödedi. Dağıttığımız fareler, fare altlıkları, t-shirtler, posterler.. günün videosu buna en güzel örnektir. Hyper arkadaşımız grafiker ve bir baskı firmasında çalışıyor, arena turnuvamız 64 kişilik olsa idi şampiyona poster gönderecektik, turnuvaya katılım 64 kişiye ulaşmadığı halde kendisi korn için böyle bir ödül hazırlamak istedi. Dün forumumuzda xrated tarafından dolandırıcımerkezi diye bir başlık açılmış, içeriğide "hyper paramı çaldı !" Msnden benim kredi kartım yok sana para göndersem bana steamdan half life alır mısın diyerek hypera gitmiş,hyperda herzaman herkese olduğu gibi yardımcı olmak istemiş kabul etmiş, parayı göndermiş ve hyper kartında limit olmadığı için half-life satın alamamış, cebindeki parayı xratedin verdiği hesap numarasına göndermiş ve xratedin dürüst davranacağını düşünerek dekont almaya gerek duymamış.. Xrated param gelmedi paramı çaldılar dolandırcılar diye konu açmış. Hyper parasını aldığı halde iftira atan 25 tl lik velede buyük bir olgunlukla 2. defa parasını gönderdi, bugün dekontunu alnının akıyla buraya koyacaktır. Gene xrated kornun üyeliğini çaldığında cantuğ abiye 80 tl gönderdim pringles alsın diye başlığıyla sitemize konu açmış. AGMerkezi yönetimi olarak bu hizmeti bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden verdik, bundan sonrada bu değişmeyecek. Korn bir ay önce bana abi biz burda hiçbirşey vermeden oynuyoruz, eğleniyoruz, iyi vakit geçiriyoruz ama sunucular su yakmıyor, bende yardımcı olmak isterim bu iş birtek senin sırtına binmesin dedi ve agmerkezi sunucu masrafları için hesabıma 80 tl para gönderdi, bunda utanılacak, saklanacak birşey yok, konu açıp korn para gönderdi beyler teşekkür edin denecek birşey de yok, bir oyuncunun duyarlılığı var.. Ki gönderdiği rakam bir aylık sunucu ücreti bile etmiyor. Oyun hostingini sağlayan firmamız dustarenadır,
>>fiyatlara bakabilirsiniz<< Orada burada gezip yaygara yaratarak cantuğ insanlardan para topluyor diyen vasıfsız insanlar var, AGMerkezi üyelerinden birtanesi kanıtıyla buraya cantuğ benden para istedi, veya ben kendi isteğimle cantuğa para gönderdim yazarsa ben bu işi o an bırakacağım. Yıllar boyunca hep yönetimimizden toplanan paralarla, büyük çoğunluklada benim cebimden çıkan paralarla ödendi sunucu, site kiraları, ödüller arkadaşlar, öyle ki agmerkezi hiç açılmamış olsaydı sadece sunucu kiralarıyla ayağımı yerden kesecek bir arabam olurdu, bundan hiç gocunmadım, hiç pişman olmadım ve hepsini sizin için yaptım, sizler oldukça yapmayada devam edeceğim.. İşin emek boyutu çok daha önemli ; yüzlerce oyuncuyu half-life'tan topladık, adrenaline gamer pak config script öğrettik, bugün burada oynayan oyuncuların %90ı direkt olarak bizim half-life'tan getirdiğimiz, veya bizlerin başlattığı oyuncular sayesinde agye başladı. sıfırdan 130 000 mesajlık büyük bir forum kurduk, içerisinde hlye dair hertürlü döküman, bilgi bulunan.. Sizler için özel sistemler, programlar yazdık, paklar configler hazırladık. Bitmiş olan ag yi küllerinden dirilttik. İşin en güzel yanı ag arkadaşlık dostluk oyunu deyip bunu lafta bırakanların yapamadığını yaptık, ankara,istanbul,eskişehir,izmir,sivrihisar gibi illerde onlarca buluşma düzenledik ve agnin amaç değil araç olduğunu gösterdik.
Sitemizin amaçları, sizler için yaptıkları ve yanlış olarak bilinen şeyler için sizleri bilgilendirmek istedim arkadaşlar, biz buradayız, sizler için yılmadan, vazgeçmeden herzaman burada olmaya devam edeceğiz. Hepinize iyi bayramlar. Saygılarımla cantuğ & agm yönetimi.